Χαιρετισμός Προέδρου

G.PHOTIOUΜε  την Ολυμπιάδα να έχει τελειώσει και την ιστιοπλοϊκή σεζόν να συνεχίζεται, εντός και εκτός συνόρων,  βλέπουμε το αγαπημένο μας άθλημα να διανύει και τούτη τη χρονιά ανοδική πορεία.

 

Ο Παύλος Κοντίδης είχε βάλει στόχο το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, όμως πήρε την 7η θέση στα Laser. Ναι, αισθάνεται απογοητευμένος, όμως η 7η θέση (104 βαθμοί) που πήρε δεν παύει να αποτελεί σημαντική Ολυμπιακή διάκριση για την Κύπρο, απόδειξη για τον ίδιο ότι ανήκει στην ελίτ του αθλήματος αλλά και για την Κυπριακή ιστιοπλοΐα, (το μόνο άθλημα στην Κύπρο που χάρισε στην Κύπρο ολυμπιακό μετάλλιο), ότι εξακολουθεί βρίσκεται σε ευδιάκριτη θέση στον Παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό χάρτη. Είμαστε σίγουροι ότι ο Παύλος Κοντίδης θα επανέλθει δριμύτερος στο Τόκυο το 2020.

 

Στην 4η του Ολυμπιάδα, ο Ανδρέας Καριόλου είχε βάλει στόχο την πρόκριση στη medal race. Τελικά πήρε την  τη 19η θέση στα RS:X με 181 βαθμούς. Με τον ίδιο να δηλώνει μη  ικανοποιημένος από τη συνολική του παρουσία.  Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ο Ανδρέας Καριόλου απόδειξε με την παρουσία του στο Ρίο ότι παραμένει ένας αθλητής υψηλού επιπέδου.

 

Ευχάριστα είναι τα μαντάτα από μια άλλη σημαντική  πτυχή. Το τελευταίο διάστημα η Κυπριακή ιστιοπλοΐα σημείωσε  διεθνείς επιτυχίες  προερχόμενες από  τη βάση. Γεγονός, που αποτυπώνει προοπτική και διατήρηση του αθλήματος σε ψηλά επίπεδα.

 

Η μια μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου η Εθνική ομάδα Νέων Laser Radial, έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Laser Radial, που έγινε στη χώρα της Βαλτικής, από τις 9 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2016.

 

Ο Ορέστης Γερμανός, κατατάγηκε στην τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη στην κατηγορία Κ17 σε σύνολο 47 αθλητών. Η επιτυχία όμως δεν τελειώνει εδώ. Ταυτόχρονα, μπήκε στο χρυσό στόλο. Πήρε τη 18η θέση στη γενική κατηγορία (Κ19) σε σύνολο 138 αθλητών.

 

Η άλλη μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Optimist που έγινε στην πόλη Κροτόνε στην Ιταλία από τις 15 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2016. Η Σταύρη Τοτού κατατάγηκε στην 49η θέση, σε σύνολο 105 αθλητριών και μπήκε στο χρυσό στόλο.

 

Ποτέ καμία επιτυχία σε κανένα άθλημα  στα χρονικά του αθλητισμού δεν έχει έλθει ουρανοκατέβατη.  Οι επιτυχίες αυτές, αποτελούν τη συγκομιδή των καρπών της συστηματικής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται στη βάση του αθλήματος, ένα τομέα όπου η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δια μέσου του καταρτισμού ειδικών προγραμμάτων δίνει μεγάλη βαρύτητα, τα τελευταία χρόνια. Μέρος του προγράμματος και του γενικότερου πλάνου είναι η συχνότερη παρουσία των αθλητών μας σε ψηλού επιπέδου αγώνες, όπου μέσω του έντονου συναγωνισμού, τους δίνεται η ευκαιρία να  ανεβάσουν επίπεδο.

 

Νοιώθοντας περήφανοι για τα  σταθερά βήματα ανόδου του αγαπημένου μας αθλήματος, συνεχίζουμε  με δύναμη,  συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και πίστη το επίμοχθο έργο μας,  με την προσδοκία ότι τα καλύτερα έπονται.

 

Με εκτίμηση,
Γιάννος Φωτίου
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας